Eksperimentinės dokumentikos filmų programa  

Visi filmai

Modernybės skerdyklos

Intelektuali ir hipnotizuojanti praeities studija, kurioje architektūra mezga dialogą su politika ir istorija. Pastatai tampa iškalbingu įrankiu vadovėliuose menkai teaprašytai istorijai atskleisti, pratęsia kadaise vyravusias politines ideologijas, iliustruoja kovą tarp nuolat besigrumiančių kuriančių ir griaunančių jėgų. Režisierius sutelkia dėmesį į kelis konkrečius architektūros objektus: skerdyklas Argentinoje, Humboldto forumą Berlyne ir utopinius Freddy’io Mamanio pastatus Bolivijoje. Nestokodamas ironijos ir juodojo humoro, jis tiesmukai šaiposi iš absurdu virtusių kapitalizmo idėjų. 

Heinzas Emigholzas aktyviai kuria filmus apie modernistinę architektūrą: tarptautiniuose kino festivaliuose kasmet pristato bent vieną naują filmą. Nepaprastai intelektualus, plačiai mąstantis kūrėjas, kuriam būdingas humoro jausmas ir estetinis pajautimas, gebėjimas analitiškai kalbėti žiūrovui apie XX amžiaus istoriją ir jos pėdsakus dabartyje. (Eglė Maceinaitė)

Heinz Emigholz

Kino kūrėjas, menininkas, rašytojas, prodiuseris Heinzas Emigholzas studijavo literatūrą ir filosofiją, eksperimentinius filmus pradėjo kurti 1978 m. Pastaruosius du dešimtmečius skyrė dokumentinių filmų serijai apie XX a. architektūros ištakas ir likimą. Emigholzą domina ribos tarp kino ir meno, dokumentikoje jis nenaudoja tradicinio užkadrinio balso, filmų garso takelį sudaro vien aplinkos garsai ir filmuojamų erdvių akustika.

Filmo seansai

09.24 Sekmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 15:15 Pristatymas

09.26 Antradienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 21:15 Pristatymas


Informacija

Režisierius: Heinz Emigholz
Scenarijus: Heinz Emigholz
Operatoriai: Heinz Emigholz, Till Beckmann
Montažas: Till Beckmann, Heinz Emigholz
Garsas: Esteban Bellotto, Rainer Gerlach, Ueli Etter, Markus Ruff, Christian Obermaier, Jochen
Jezussek
Muzika: Kiev Stingl „Einsam WEISS boys“
Prodiuseriai: Frieder Schlaich, Irene von Alberti
Gamintojas: Filmgalerie 451
Vokietija, 2022, 80 min.