Specialioji programa „Žemės stebėtojai"  

Visi filmai

Kylanti uola

Havajų salose iš pačios žemės šerdies teka lava. Nuolat pasikartojantys besiveržiančio ugnikalnio vaizdai hipnotizuoja ir įtraukia į kone psichodelinį vizualinį eksperimentą. Šioje vaizdo esė susipina popkultūra, šiuolaikinio meno praktikos, mokslinė fantastika, o Havajų salų istorija kelia klausimus: ko vertos mūsų ambicijos pažinti svetimas teritorijas? Ar galime prisijaukinti didingą ir nenuspėjamą gamtą? Filmas kviečia į diskusiją apie postkolonijinį būvį, ekologiją ir pasaulio pažinimą.

Filmą internete galima pasižiūrėti iki spalio 23 d.   

Apdovanojimai

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Visions du Réel“, Šveicarija – geriausias garso takelis, 2021
Tarptautinis Berlyno kino festivalis – programos „Encounters“ specialusis paminėjimas, 2021

Fern Silva

Fernas Silva yra amerikiečių kino režisierius ir videomenininkas. Jo filmuose naratyvinio, etnografinio ir dokumentinio kino metodai tampa struktūrinių eksperimentų atspirties tašku. Režisierius 16 mm juosta sukūrė daugybę filmų. Taip pat kitų darbų, kurie rodomi įvairiuose festivaliuose ir galerijose: tarptautiniuose Toronto, Berlyno, Lokarno kino festivaliuose, MoMA galerijoje PS1, Harvardo kino archyvuose. F. Silva mokėsi Masačusetso meno koledže ir Bardo koledže, šiuo metu dėsto kino studijų centre Harvardo universitete.

Rinktinė filmografija 

Lėk kaip žaibas, trenk kaip griaustinis, 2017
Pakrypę frontai, 2014
Antilų pavojus, 2011
Sacharos mozaika, 2009
Po ženklų, 2008
Suktukai, 2008
Pavainikio užrašai / Notes from a Bastard Child, 2007

Filmo seansai

09.25 Šeštadienis
  • Skalvija (Vilnius) 13:10 Pristatymas

09.26 Sekmadienis
  • Skalvija (Vilnius) 19:00 Pristatymas


Informacija

Režisierius: Fern Silva
Scenarijus: Fern Silva
Operatorius: Fern Silva
Montažas: Fern Silva
Garsas: Mike Stoltz
Muzika: Lea Bertucci, Sergei Tcherepnin
Prodiuseris: Fern Silva
JAV, 2021, 70 min.