Pagrindinė programa  

Visi filmai

Tai filmas apie mane

Įspūdingos išvaizdos aktorė kali už žmogžudystę. Kadaise ji buvo dailininko mūza. Dabar Renata su filmo režisieriumi Alexis’u kuria savo portretą. Kalbėdami telefonu jie svarsto, ko filme nereikėtų praleisti. Filmuotoje medžiagoje girdime jų diskusijas apie konkrečias scenas, komentarus vienas kitam. Akimirką apima abejonė: kodėl mums rodoma ši žalia medžiaga? Tačiau netrukus suprantame, kad šie kūrybiniai partneriai siekia kardinaliai skirtingų tikslų. Abu bando filmą kaip antklodę traukti į savo pusę: aktorė linkusi vaidinti ir sukurti save, režisierius nori įlįsti į jos sielą ir nušviesti giliausius jos užkaborius. Visgi neįmanoma nei visiškai nuslėpti, nei galutinai išreikšti šios gaivališkos, larger than life (šiuo konkrečiu atveju – larger than film), asmenybės.

Nepaisant suvaržymų ir sunkumų kalėjime, filmavome tvirtai ir ryžtingai. Įsitraukėme į kažką mums labai svarbaus. Mūsų laikas ten buvo ribotas, suvokėme, kad jis greit baigsis. Tačiau filmavome apsėsti keisto laisvės ir žaismo pojūčio. Tokio jausmo, bent jau aš, nebuvau patyręs nuo vaikystės.“  Režisierius Alexis Delgado Búrdalo

 Kviečiame pasižiūrėti pokalbį su režisieriumi:

Apdovanojimai

„Festival dei Popoli“, Italija – geriausias vidutinio ilgio dokumentinis filmas, 2019

Alexis Delgado Búrdalo

Muzikos atlikėjas, poetas ir kino kūrėjas. Baigė Londono aukštąją „Guildhall“ muzikos mokyklą, fortepijono specialybę. Šiuo metu yra fortepijono dueto „Johann Sebastian Jazz“, atliekančio J. S. Bacho džiazo improvizacijas, narys. 2010 m. išleido savo pirmąją poezijos knygą La Flor del Vacío (liet. „Tuštumos gėlė“). „Tai filmas apie mane“ yra pirmasis režisieriaus ilgametražis filmas.

Filmografija

Ugnis, 2019
Naktis, 2016
Trys moterys, 2014

Filmo seansai

09.26 Šeštadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 14:00

10.01 Ketvirtadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 18:50


Informacija

Režisierius: Alexis Delgado Búrdalo
Scenarijus: Alexis Delgado Búrdalo, Manuel Muñoz Rivas, Samuel M. Delgado
Operatorius: Alexis Delgado Búrdalo
Montažas: Manuel Muñoz Rivas
Garsas: Francesco Lucarelli
Muzika: Francesco Lucarelli
Prodiuseriai: Jose A. Alayón, Alexis Delgado Búrdalo, Irene M. Borrego, Luis Renart
Gamintojai: El Viaje, ADBFILM, 59 En Conserva, Canary Islands Connection
Ispanija, 2019, 61 min.