Pagrindinė programa  

Visi filmai

Mano meksikietiškas riestainis

Stilingas ir gurmaniškas menamosios dokumentikos gardėsis. „Mano meksikietiškas riestainis“ prasideda juodai baltais Antrojo pasaulinio karo lakūnų kadrais, subtitruotais ištraukomis iš Vivian Barrett dienoraščio. Ji pasakoja apie save ir savo vyrą Leoną, kuriam lėktuvo avarijos metu buvo pažeista klausa, ir jis nebegalėjo skraidyti. Leono filmuotoje medžiagoje skleidžiasi prabangus poros gyvenimas. Sužinome, kad jis sukūrė veiksmingus antidepresantus bei žavisi automobiliais. Šeimyninio gyvenimo akimirkas lydi Vivian mintys ir pastebėjimai, o abstraktesni vaizdai išreiškia jos baimes ir slaptus troškimus. Dažnai cituojamas indų guru Kharjapallis jai padeda stumtis į priekį kai būna sunku. Žiūrovu yra meistriškai manipuliuojama, tačiau tik filmo pabaigoje paaiškėja, kokiu mastu. Visgi, nepaisant to, kaip filmas buvo sukurtas, atmintyje jis išlieka kaip kūrinys, rafinuotai perteikiantis vidinio ir regimojo pasaulio nesutapimus bei įtampas.

Gyvenimas tėra dar vienas būdas sakyti tiesą. Troškimas tikėti yra žmogaus, kabančio ant skardžio, ranka, įsikibusi į vienintelį jį išgelbėsiantį akmenį. Tačiau galiausiai žmogus visada nukrenta, nes akmuo tėra iliuzija, kaip ir pats skardis. Mirtis yra pabudimas iš sapno, kuriame galbūt susapnuota esmė. Kuriame begalybė turi pradžią, pabaigą ir prasmę.“  Neegzistuojantis rašytojas Paravadinas Kanvaras Kharjappallis

Kviečiame pasižiūrėti pokalbį su režisiere: 

Apdovanojimai

Tarptautinis Roterdamo kino festivalis – apdovanojimas už archyvinę medžiagą, 2020
Tarptautinis Barselonos autorinio kino festivalis – žiūrovų apdovanojimas, 2020
Tarptautinis Gijono kino festivalis – geriausias ispaniškas filmas, 2019
Tarptautinis Gijono kino festivalis – geriausio ispaniško filmo režisieriaus apdovanojimas „Rcservice“, 2019
Tarptautinis Gijono kino festivalis – geriausias ispaniško filmo scenarijus, 2019

Nuria Giménez

Gimė Barselonoje, studijavo žurnalistiką, tarptautinius santykius ir dokumentinio kino režisūrą. Po studijų režisūros žinias gilino įvairiuose meistriškumo kursuose. „Mano meksikietiškas riestainis“ yra pirmasis režisierės ilgametražis filmas.

Filmografija

Kafeneio, 2017

Filmo seansai

09.24 Ketvirtadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 17:00

10.03 Šeštadienis
  • „Romuva“ (Kaunas) 21:00

10.04 Sekmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 17:20


Informacija

Režisierė: Nuria Giménez
Scenarijus: Nuria Giménez
Operatorius: Frank A. Lorang
Montažas: Cristóbal Fernández, Nuria Giménez
Garsas: Jonathan Darch
Prodiuserė: Nuria Giménez
Gamintojas: Bretzel & Tequila
Ispanija, 2019, 72 min.