Pagrindinė programa  

Visi filmai

Menininkai iškrypėliai

Augęs griežtoje nacių šeimoje Austrijoje, Georgas Friedrichas Haasas tapo vienu žymiausių šių laikų kompozitorių. Dabar jis gyvena Niujorke, yra Kolumbijos universiteto profesorius. Čia jis atrado ir asmeninę laimę. Jo žmona Mollena užsiima sekso edukavimu. Kol Georgas repetuoja filharmonijos salėje, Mollena savo publikai su puikiu humoro jausmu pasakoja apie lytinį gyvenimą. Poros darną lemia bendri pomėgiai lovoje. Polinkis į smurtą ir dominavimą seksualinių santykių metu suvedė šiuos sutuoktinius į, rodos, neišskiriamą tandemą. Seksualinė pilnatvė porai padeda kartu rasti ir kūrybinę bendrystę.

„Moteris, kuri radikaliai išreiškia savo seksualumą yra, be abejo, gąsdinanti. Gerai pažinoti save reiškia pažinti savo kūną, suprasti savo troškimus, fetišus ir norus. Savo praeitį ir dabartį perpratusi moteris gali lemti ir savo ateitį.“ Beatrice Behn

Apdovanojimai

Kino festivalis „Raindance“ – geriausias dokumentinis filmas, 2018

Beatrice Behn

B. Behn rašė kino kritikos straipsnius didžiausiam Vokietijos nepriklausomo kino žurnalui „Kino-Zeit“. Šiuo metu režisierė studijuoja kino magistrantūroje Berlyne. Jos interesų sritis – lyčių ir feministinės kino studijos. „Menininkai iškrypėliai“ yra pirmasis režisierės ilgo metro filmas.
 
René Gebhardt

R. Gebhardtas yra kūrybos vadovas, kurio darbas buvo įvertintas ne viename tarptautiniame festivalyje. Jis yra laimėjęs dešimt apdovanojimų tarptautiniame „Kanų liūtų“ kūrybiškumo festivalyje. „Menininkai iškrypėliai“ yra pirmasis režisieriaus ilgametražis filmas.

Filmo seansai

09.19 Ketvirtadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 21:20

09.23 Pirmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 21:45

09.24 Antradienis
  • „Romuva“ (Kaunas) 20:30


Informacija

Režisieriai: Beatrice Behn, René Gebhardt
Scenarijus: Beatrice Behn, René Gebhardt
Operatoriai: Beatrice Behn, René Gebhardt, Antje Wilms, Henriette Rodenwald
Montažas: Beatrice Behn, René Gebhardt
Garsas: Linus Nickl
Prodiuseriai: Beatrice Behn, René Gebhardt
Gamintojai: Beatrice Behn, René Gebhardt
Vokietija, 2018, 96 min.