Iš kur tas švytėjimas

Nomeda Saukienė – tapytoja, mama, močiutė, dailininko Šarūno Saukos žmona. „Siužetinė tapyba man niekada nebuvo įdomi“, – šypsodamasi sako dailininkė. Kambarėlyje Dusetose kruopščiai dėliodama gėles natiurmortams, dailininkė juokiasi, jog kartą jai nutapius miške rastą kaukolę, žmonės paveiksle sugebėjo įžvelgti tik vyro įtaką. Šį paveikslą Nomeda paslėpė spintoje. Atokiame miestelyje įsikūrusi menininkų pora grožį mato skirtingai, tačiau abu yra jo savaip apsupti – Šarūno nuogų paklaikėlių skulptūros randa vietą Nomedos išpuoselėtame sode. Į jį mielai užsuka ir mamos kūrybą visada palaikantys vaikai.

Režisierė, scenaristė, žurnalistė Agnė Marcinkevičiūtė gimė Vilniuje. Mokėsi Klaipėdos universitete lietuvių kalbos ir režisūros, įgijo magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2006 m. apdovanota kinematografininkų sąjungos premija už geriausią dokumentinį filmą.

Rinktinė filmografija

Vytautas Landsbergis: laisvės keliu , 2017
Psichologinis karas , 2017
Vardas tamsoje , 2013
Prie rugių ir prie ugnies , 2010
Šokis dykumoje , 2009
Laiku suspėjome pasikalbėti , 2006
Beveik laimingas , 2004
Raudonu ant balto , 2003

 

Filmo seansai

09.22 Šeštadienis
  • Skalvija (Vilnius) 16:30

10.05 Penktadienis
  • Ukmergės kultūros centras 18:30


Informacija

Režisierė: Agnė Marcinkevičiūtė
Scenarijus: Agnė Marcinkevičiūtė
Operatorė: Kristina Sereikaitė
Muzika: Antanas Jasenka
Prodiuseriai: Kęstutis Petrulis, Arūnas Stoškus
Gamintojas: Studija 2, LRT
Lietuva , 2018, 52 min.