Algio Arlausko dokumentinių filmų retrospektyva  

Visi filmai

Prisilietimas

 „Prisilietimas“ – šviesi, jaudinanti, filosofiška aklo ir kurčio žmogaus pasaulio vizija, jautriai perteikta herojų pamilusio režisieriaus akimis. Tai debiutinis Algio Arlausko filmas, pasakojantis apie žmones, kurie, nepaisant baisių gamtos ir visuomenės apribojimų, sugeba nepasiduoti ir siekti savo tikslų. Pagrindinis filmo herojus – mokslininkas, psichologas, pedagogas, poetas, kelių knygų autorius ir filmo scenarijaus bendraautoris Aleksandras Suvorovas. Jis apako būdamas trejų, o girdėti nustojo devynerių. Milžiniškų jo paties ir kelių pasiaukojusių pedagogų pastangų dėka Aleksandrui pavyko bežadėje tamsoje susikurti pilnavertį gyvenimą.

Algis Arlauskas Pinedo gimė 1957 m. Maskvoje. Baigęs Boriso Ščiukino teatro institutą, dirbo Maskvos jaunojo žiūrovo teatre. Filmuotis kine pradėjo nuo penkiolikos. Jis sukūrė vieną pagrindinių vaidmenų tuo metu itin populiarioje režisieriaus Leonido Gaidajaus komedijoje „Sportloto-82“. Kai aktoriaus profesijos A. Arlauskui nebepakako, jis baigė režisūros studijas VGIKe (Sąjunginiame valstybiniame kinematografijos institute). Kaip režisierius ir scenarijaus autorius sukūrė daugiau nei dvidešimt dokumentinių filmų, du ilgametražius ir kelis trumpametražius vaidybinius filmus. 1991 m. išvyko gyventi ir dirbti į Bilbao (Ispanija). Jis yra vienas iš teatro ir kino mokyklos „Ánima Eskola“ Bilbao įkūrėjų, jai vadovauja iki šiol. A. Arlauskas Pinedo buvo apdovanotas Sergejaus Eizenšteino premija, pelnė pagrindinį prizą tarptautiniame kino festivalyje „Kinas be barjerų“.

Rinktinė filmografija


Bepročių sąmokslas, 2016
Tėvynė, 2011
Nugalėtojas, 2008
Kirpykla, 2006
Laiškas motinai, 2001
Gyventi ir mirti Rusijoje, 1991–1994
Nueiti kelią, 1990
Neasmeniški reikalai, 1988
Prisilietimas, 1987

 

Filmo seansai

09.22 Šeštadienis
  • Skalvija (Vilnius) 18:30 Pristatymas


Informacija

Režisierius: Algis Arlauskas
Gamintojas: VGIK
SSRS, 1987, 30 min.