Konkursinė programa  

Visi filmai

Pabėgimas iš Rygos

Kai Pirmasis pasaulinis karas apverčia aukštyn kojomis prieš tai egzistavusį pasaulį, du jauni vaikinai priversti bėgti iš gimtosios Rygos. Vėliau tie du jaunuoliai tampa vienomis ypatingiausių praeito amžiaus asmenybių: vienas – unikaliu kino režisieriumi, kitas – visos Britų imperijos mentoriumi. Kelionėse į pripažinimą jų laukė linksmi, liūdni ir net gyvybei pavojingi nuotykiai. Tai istorija apie režisieriaus Sergejaus Eizenšteino ir filosofo Isaiah Berlino gyvenimus bei jų draugystę dramatiškų XX a. įvykių fone.

Tris geriausius programos filmus tarptautinė žiuri paskelbs rugsėjo 26 d. per festivalio uždarymą, tačiau jau dabar žiūrovai kviečiami dalyvauti totalizatoriuje ir bandyti atspėti laureatus. Llaimėtojui atiteks akreditacija į kitų metų festivalį.

Apdovanojimai

Ukrainos istorinių dokumentinių filmų festivalis – didysis prizas (2015)

Dāvis Sīmanis

Latvių kino kūrėjas ir teoretikas. Latvijos universitete studijavo istoriją ir filosofiją. Šiuo metu kuria filmus ir dėsto, taip pat rašo straipsnius žurnalams „Rīgas Laiks“ ir „Studija“. Sukūrė keletą poetinės dokumentikos bei eksperimentinių filmų. Jo akademinio domėjosi sritis – istorijos reprezentacija kine.

Rinktinė filmografija

Paskutinės šventovės metraščiai / Pēdējā tempļa hronikas (2013)
Garsai po saule / Pasaules skana (2010)
Valkyrie Limited (2009)
Piešėjas / Zīmētājs (2007)

 

Filmo seansai

09.20 Sekmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 16:00 Pristatymas


Informacija

Režisierius: Dāvis Sīmanis
Scenarijaus autoriai: Dāvis Sīmanis, Uldis Tirons
Operatorius: Andrejs Rudzats
Muzika: Karlis Auzans
Garsas: Ernests Ansons
Montažas: Dāvis Sīmanis, Andra Doršs
Prodiuseriai: Liga Gaisa, Gints Grūbe
Gamintojas: Mistrus Media
Latvija, 2014, 70 min.