Konkursinė programa  

Visi filmai

Labas, Rasma!

Anot legendos, Estijos vandenyse prieš 74 metus nuskendo krovininis Latvijos laivas „Rasma“, kurio turinys buvo toks įspūdingas, kad vietiniai gyventojai trejus metus valgė iš jo parsigabentus miltus. Ten taip pat buvo daug dviračių ir siuvimo mašinų. Valiūkiškai nusiteikusi režisierė eina per pakrantėje gyvenančius žmones ir domisi šios istorijos detalėmis. Žiūrėti iš jų sudėtą koliažą – tikra pramoga. Prieš akis iškyla ne tik įsivaizduojamas laivas, bet ir smagus, grupinis apylinkėse gyvenančių žmonių portretas.

Tris geriausius programos filmus tarptautinė žiuri paskelbs rugsėjo 26 d. per festivalio uždarymą, tačiau jau dabar žiūrovai kviečiami dalyvauti totalizatoriuje ir bandyti atspėti laureatus. Llaimėtojui atiteks akreditacija į kitų metų festivalį.

Laila Pakalniņa

Baigė televizijos žurnalistiką Maskvos universitete, vėliau – kino režisūrą Rusijos valstybiniame kinematografijos institute. Režisuoja filmus ir rašo scenarijus. Lailos filmografijoje – trys vaidybiniai ilgametražiai filmai, keletas trumpametražių ir pluoštas dokumentikos. Pakalniņos kinematografinės istorijos – vizualiai gražūs ir spalvingi reginiai, prisodrinti ryškaus simbolizmo ir stebimi švelniai ironiškos akies.

Rinktinė filmografija

Viešbutis ir kamuolys / Viesnīca un bumba (2014)
Kaminas / Skurstenis (2013)
Rubiko keliu / Pa Rubika ceļu (2009)
Trys vyrai ir tvenkinys / Par dzimteniti (2008)
Vanduo / Udens (2006)
Pasakų šalis / Leiputrija (2004)
Ąžuolas / Ozols (1997)

Filmo seansai

09.24 Ketvirtadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 16:30


Informacija

Scenarijaus autorė ir režisierė: Laila Pakalniņa
Operatorius: Arko Okk
Garsas: Anrijs Krenbergs
Montažas: Kaspar Kallas
Prodiuseriai: Laila Pakalniņa, Arko Okk, Jurgis Krasons, Teresa Zibolienė
Gamintojas: Kompanija Hargla, Acuba Film Production, Krasivo Limited, Ketvirta versija
Latvija, Estija, Lietuva, 2015, 38 min.