Pagrindinė programa  

Visi filmai

Ar aukštas žmogus yra laimingas?

Šiame dokumentiniame filme menas ir mokslas susijungia animacinėje kelionėje, nukeliančioje į vieno ryškiausių šių laikų mąstytojų Noamo Chomskio pasaulį. Intriguojančių, smagių, kartais painių pokalbių fone skleidžiasi žaisminga Michelio Gondry ranka piešta animacija ir gimsta spalvingas aštraus proto intelektualo, anarchisto ir tiesiog jautraus žmogaus portretas.

Michelio Gondry filmai asmeniški ir nuoširdūs. Kartais pilni netikėto kūrybiškumo, o kartais – jau atpažįstamos savitos jo vaškinių gėlių ir nerangiai dekoruotų figūrėlių estetikos. Gondry šįkart nagrinėja pačios kalbos ir jos pajautimo santykį. Kas kitas, jei ne Noamas Chomsky, nepalaužiamas žodžio laisvės gynėjas, atsakytų į režisieriaus klausimus. Ar aukštas žmogus yra laimingas? Ar valtis išlieka ta pati, net jei joje pakeičiama kiekviena lenta? Šis filmas – tai laisvos prancūzų režisieriaus animacinės interpretacijos filosofijos tema, šiek tiek parazituojančios N. Chomsky mintis, bet kartu išlaisvinančios vizualųjį mąstymą. A. Z.

Michel Gondry

Išradingas ir nuolat stebinantis kino svajotojas Michelis Gondry kuria ne tik pačius netikėčiausius filmus, bet taip pat ir reklaminius bei muzikinius klipus (net 5 jų yra sukūręs Björk). Jo filmuose gausu siurrealistinių, fantastikos elementų, sapno stilistikos, alegorinio pasakojimo.

Rinktinė filmografija

Dienų puta / L’écume des jours (2013)
Miego mokslas / Science of Sleep (2006)
Jausmų galia / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
 

 

Informacija

Režisierius ir scenarijaus autorius: Michel Gondry
Operatoriai: John Gianvito, Paul Turano
Animacija: Michel Gondry, Valérie Pirson, Timothée Lemoine
Garsas: Gautier de Faultrier, Suzanne Goldish
Montažas: Adam M. Weber, Sophie Reine
Prodiuseriai: Georges Bermann, Michel Gondry, Raffi Adlan, Julie Fong
Gamintojas: Partizan Films
Prancūzija, 2013, 88 min.