Konkursinė programa  

Visi filmai

Padniestrė. Gyvenimas nežinioje

 Padniestrė turi prezidentą, konstituciją, nuosavą valiutą, vėliavą, tačiau jos nepripažino nė viena užsienio valstybė. To nepadarė net Rusija, kuri dar 1992 metais Moldovoje kilusį konfliktą numalšino karine intervencija. Jos ekonomiką remia Rusija, tačiau politinė situacija prastėja. Artėja prezidento rinkimai ir kandidatai, tarp kurių ir 21 metus poste tvirtai sėdintis charizmatiškasis Igoris Smirnovas, ima pristatinėti savo utopinius planus. Kova dėl valdžios šioje nematomoje valstybėje virsta audringu mūšiu.

Meelis Muhu

Dokumentinio kino režisierius ir prodiuseris 1996 m. baigė režisūrą ir choreografiją Talino pedagoginiame universitete. 2003–2010 m. dirbo konsultantu kino klausimais Estijos kultūros ministerijoje. Priklauso kino gamybos kompanijai „In-Ruum“ bei Estijos kino sąjungai. Šis filmas – ne pirmas jo bendras darbas su Kristina Norman.

Rinktinė filmografija

Alioša / Aljoša (2008)
Maištautoja / Meeleavaldaja (2003)

Kristina Norman

Estų menininkė ir kino kūrėja savo darbuose nagrinėja kolektyvinės atminties, kolektyvinio identiteto ir priklausomybės temas. Ne vienus savo profesinio gyvenimo metus paskyrė paminklams Estijoje tyrinėti, ta tema sukūrė ir dokumentinių filmų. Pastarųjų metų darbuose gilinasi į migracijos, žmogaus be vietos temas.

Rinktinė filmografija

Bendrystė / Ühisel pinnal (2013)
Visų mėgstamas paminklas / Et meeldiks kõigile

Informacija

Režisieriai: Meelis Muhu, Kristina Norman
Operatorius:  Meelis Muhu
Garsas: Kristina Norman
Montažas: Meelis Muhu, Julia Tomberg
Prodiuseris:  Meelis Muhu
Gamintojas: In-Ruum
Estija, 2014, 80 min.