Konkursinė programa  

Visi filmai

Ežerų dugne

Filmas nukelia į Lietuvos ežerų gelmes, kur atšiaurus grožis, povandeninė tyla, tūkstantmečius nekitęs reljefas atsiveria tik tiems, kurie kantriai tai tyrinėja. Čia žiūrovas kviečiamas nerti kartu – išvysti unikalų povandeninį pasaulį, nustebinusį net daug metų ežerus ir jų kilmę tyrinėjusius mokslininkus. Keturi narai apie keturis ežerus: Versminį, Ilgį, Baltuosius Lakajus ir Asveją. Keturi žmonės apie patirtis, ežerų nuotaikas, tyrinėjimus ir paslaptis.

Akvilė Anglickaitė

Baigė medijų meno studijas Vilniaus dailės akademijoje, Fotografijos ir medijos meno katedroje. Nuo 2012 m. ten pat tęsia doktorantūros studijas. Menininkės darbai apima kelias raiškos medijas – fotografiją, judančius vaizdus ir garsą. Jos darbai buvo rodomi įvairiose tarptautinėse šiuolaikinio meno parodose, tarp jų – X Baltijos šalių trienalėje Vilniuje, o trumpametražis filmas „Tinside Lido“ – De Appel meno centre Amsterdame. „Ežerų dugne“ – jos režisūrinis debiutas dokumentiniame kine.

Irma Stanaitytė

Baigė dailėtyros studijas Kauno Vytauto Didžiojo universitete ir medijų meno studijas Vilniaus dailės akademijoje. Dirba Vilniaus dailės akademijos Fotografijos ir medijos meno katedros dėstytoja. Nuo 1997 m. su audiovizualiniais ir tarpdisciplininiais meno projektais dalyvauja Lietuvoje ir užsienyje vykstančiose parodose, videomeno bei kino festivaliuose, rezidencijų programose. Yra sukūrusi keletą trumpametražių videofilmų. „Ežerų dugne“ – jos režisūrinis debiutas dokumentiniame kine.
 

 

Informacija

Scenarijaus autorės ir režisierės: Akvilė Anglickaitė, Irma Stanaitytė
Operatoriai: Andrius Daniulaitis, Aldas Matiukas, Akvilė Anglickaitė
Muzika: Vytautas V. Jurgutis
Garsas: Tomas Žukauskas, Andrius Kriščiūnas, Lina Zaveckytė
Montažas: Irma Stanaitytaė
Prodiuseris: Andrius Daniulaitis
Lietuva, 2014, 54 min.