Pagrindinė programa  

Visi filmai

Išsinuomok šeimą

Išsinuomoti automobilį ar išsikviesti į namus auklę jau nieko nestebina, tačiau ar nustebtumėte sužinoję, kad pasaulyje yra vieta, kur galima užsisakyti šeimos narį, draugą ar bendradarbį? Kaip tik tokiu verslu užsiima Ruičis, turintis nedidukę įmonę pavadinimu „Pakelsiu tau ūpą“ – į ją kreipiasi žmonės, norintys nuslėpti tamsiąsias savo gyvenimo puses arba sudaryti įspūdį, kad jie... visiškai normalūs. Nors jo veikla  šiek tiek neįprasta, Ruičis – tipiškas 44 metų vyras: turi žmoną, vaikų, jo darbotvarkė įprasta. Tačiau pažvelgus giliau viskas ne taip jau tobula: su žmona jie miega atskirose lovose, o šunį jis laiko geriausiu savo draugu. Laimingiausias Ruičis jaučiasi darbe, kai persikūnija į kieno nors kito šeimos narį. Jo artimieji apie dvigubą Ruičio gyvenimą ničnieko nenutuokia. Ar jam pavyks išsaugoti savo paslaptį? O gal jis pagaliau supras, kad, norėdamas padėti kitiems, pirmiausia turi surasti drąsos padėti sau ir atskleisti šeimai savo kitą veidą? Nors filmo istorija ir primena vaidybinį filmą, „Išsinuomok šeimą“ – gryniausia dokumentika, pasakojanti apie susvetimėjusią šiuolaikinę japonišką šeimą.

Festivaliai

Tarptautinis San Francisko filmų festivalis (2013)
Tarptautinis Kanados dokumentinių filmų festivalis „Hot Docs“ (2013)
Tarptautinis žmogaus teisių filmų festivalis „One World“ (2012)

Kaspar Astrup Schröder

Gimė 1979 m. Danijoje. 2004 m. savamokslis vaizdo menininkas ir dizaineris įkūrė savo kompaniją „Kaspar“. Daug laiko praleidžia dirbdamas Azijoje. Savo darbus yra rodęs Kopenhagoje, Amsterdame, Briuselyje, Niujorke, Šendžene, Tokijuje, taip pat yra išleidęs ir muzikinių darbų.
Jo filmas „Miesto tyrinėtojai“ (2007) buvo apdovanotas kaip geriausias daniškas filmas Daniškų nuotykinių filmų festivalyje. O filmas „Dr. Nakamaco išradimas“ (2009) buvo atrinktas į Amsterdamo tarptautinio filmų festivalio vidutinio metražo filmų konkursinę programą.

Filmografija

Miesto tyrinėtojai / City Surfers (2007)
Dr. Nakamaco išradimas / The Invention of Dr. Nakamats (2009) 

Informacija

Režisierius: Kaspar Astrup Schröder
Operatoriai: Kajita Akihiro, Kaspar Astrup Schröder
Muzika: Jonas Colstrup
Garsas: Rasmus Winther Jensen
Montažas: Adam Nielsen
Prodiuserė: Mette Heide
Gamintojai: Plus Pictures ApS, ITVS International
Danija, 2012, 77 min.