Konkursinė programa  

Visi filmai

Cirkas atvažiavo

Estija niekada nėra turėjusi savo cirko, ir su tuo niekaip negali susitaikyti nepailstantis verslininkas Lauris Viikna. Šiais laikais, kai cirkas ieško savo naujo veido ir vietos nūdienos pramogų bei meno pasaulyje ir kyla diskusijų dėl cirko gyvūnų teisių, svajonių padangėse skrajojantis cirko entuziastas siekia Estijoje įkurti nacionalinį cirką. Tačiau jam ant kulnų lipa prieš kelerius metus susibūrę kovotojai už cirko gyvūnų teises. Sekdami paskui keliaujantį cirką, jie rengia protesto akcijas ir ragina žmones boikotuoti cirko artistų pasirodymus. Galbūt konfliktą ir galima numalšinti, tačiau kaip suderinti iš pažiūros visiškai skirtingas idėjines nuostatas? Filme matome charizmatiškąjį cirko direktorių Laurį Viikną ir gyvūnų teisių apsaugos šalininkų protestus, tačiau galiausiai kyšteli Dievo ranka.

Jaak Kilmi

Gimė 1973 metais. Talino universiteto Kultūros fakultete baigė režisūrą. Tarp jo kino darbų – aibė trumpametražių filmų, laimėjusių įvairius apdovanojimus, taip pat dokumentinių filmų, iš kurių trys rodyti kino teatruose, ir du vaidybiniai – vieną jų Estijos kino žurnalistų sąjunga paskelbė metų geriausiu estų filmu. Taip pat Kilmi sukūrė per 50 reklamų Baltijos televizijai, rašo kritinius straipsnius apie knygas ir filmus. Nuo 1995 m. yra Estijos kino žurnalistų sąjungos (estiškasis FIPRESCI) narys. Savo socialiai kritiškuose vaidybiniuose ir dokumentiniuose filmuose atsigręžia į sovietmetį ir šių dienų Estijoje vis dar jaučiamą jo įtaką.

Rinktinė filmografija

Disko ir atominis karas / Disko ja tuumasõda (2009)
Pardavimo menas / Müümise kunst (2006)
Apgaulingas stebuklas / Tabamata ime (2006)
Kiaulių revoliucija / Sigade revolutsioon (2004)
Tėvynės grožybės / Krása vlasti (2001)

Andres Maimik

Režisierius gimė Estijoje 1970 metais. Studijavo Tartu menų mokykloje ir Estijos humanitariniame institute. Talino pedagoginiame universitete baigė audiovizualinių menų studijas. Dirbo žurnalistu, režisieriumi ir scenarijų autoriumi. 1999 m. buvo išrinktas geriausiu Estijos kino kritiku. Rašė televizijos serialų scenarijus, sukūrė keliasdešimt reklamų ir daugiau nei dvidešimt trumpametražių bei dokumentinių filmų.

Rinktinė filmografija

Kuku: aš išliksiu / Kuku: mina jään ellu (2011)
Pardavimo menas / Müümise kunst (2006)
Tėvynės grožybės / Elav jõud (2003)

Informacija

Režisierius: Jaak Kilmi, Andres Maimik
Operatoriai: Jaak Kilmi, Andres Maimik, Joosep Matjus
Montažas: Liis Nimik
Garsas: Romet Pott
Prodiuseris: Jaak Kilmi
Gamintojas: Kuukulgur Film
Estija, 2011, 26 min.