Pagrindinė programa  

Visi filmai

Mūsų kūnas

Filmas nukelia į ginekologijos kliniką Paryžiuje, kurioje tampame jautrių istorijų liudininkais. Čia
apsilanko fiziškai skirtingos įvairaus amžiaus ir socialinės padėties moterys, o jų kūnai ir sveikata atskleidžia individualias gyvenimo istorijas. Daktarai tampa artimiausiais palydovais, apgaubiančiais kiekvieną pacientę dėmesiu ir rūpesčiu. Filmo režisierė su begaliniu švelnumu fiksuoja kūniškas moterų krizes skirtinguose gyvenimo etapuose. Skvarbus kameros žvilgsnis priartina prie emociškai ir fiziškai sudėtingų procesų: aborto, lyties keitimo, gimdymo, ligos ar net mirties. Klausdama, ką reiškia gyventi savo kūne, režisierė dalijasi ir asmenine akistatos su liga istorija. 

Naujausias žymios dokumentinio kino kūrėjos Claire Simon filmas yra itin jautrus ir intymus pasakojimas apie moters kūną – nuo jame užgimstančios gyvybės iki susidūrimo su mirtimi. Filme Simon, kaip jai įprasta, taiko stebimosios dokumentikos metodą ir pasitelkia minimalistines raiškos priemones. Formos grynumas atveda žiūrovus į artimą, nors kartais nepatogią ar skaudžią akistatą su ekrane sutinkamų moterų istorijomis, o taip pat savo kūnu ir gyvybės trapumu. (Ona Kotryna Dikavičiūtė)

Spalio 1 d. po seanso vyks nuotolinis pokalbis su režisiere. 

Spalio 1 d. po peržiūros vyks nuotolinis pokalbis su filmo režisiere Claire Simon (anglų k.). 

Claire Simon

Gimusi Anglijoje ir augusi Prancūzijos pietuose, Claire Simon karjerą kine pradėjo nuo montažo režisūros. Jos filmai „Pertrauka“ (Récréations, 1993) ir „Bet kokia kaina“ (Coûte que coûte, 1995) pažymėjo naują prancūzų dokumentinio etapą. Šiandien Simon kuria vaidybinius ir dokumentinius filmus, yra scenaristė, aktorė, dėsto režisūrą Paris 7 ir Paris 8 universitetuose bei prestižinėje kino mokykloje „Fémis“. Pasaulinė „Mūsų kūno“ premjera įvyko Berlyno tarptautinio kino festivalio „Forum“ programoje.

Filmo seansai

09.24 Sekmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 20:45

10.01 Sekmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 13:10 Pristatymas


Informacija

Režisierė: Claire Simon
Scenarijus: Claire Simon
Operatorė: Claire Simon
Montažas: Luc Forveille
Garsas: Flavia Cordey
Prodiuserė: Kristina Larsen
Gamintojas: Madison Films
Prancūzija, 2023, 168 min.