2022.06.14

Vilniaus dokumentinių filmų festivalis buria jaunųjų kino programos sudarytojų komandą

„Meno avilio“ ir tarptautinio projekto „Moving Cinema“ iniciatyva „Jaunieji programeriai“ kviečia dalyvauti atrankoje į Vilniaus dokumentinių filmų festivalio (VDFF) jaunųjų kino programos sudarytojų komandą. Tai puiki galimybė susipažinti ir pasigilinti į dokumentinį kiną, pabendrauti su bendraminčiais bei įgyti patirties iš patyrusių kino programos sudarytojų ir komunikacijos specialistų. Kaip jaunasis programeris ar jaunoji programerė festivalyje sudarysi kelių dokumentinių filmų programą, ją pristatysi ir viešinsi kartu su kitais komandos nariais. Taip pat galėsi dalyvauti diskusijose, filmų peržiūrose ir kituose festivalio renginiuose.

VDFF vyks rugsėjo 22–spalio 2 d. Filmų atrankos darbus pradėsime rugpjūčio 18 d.

Jei tau 15–18 metų ir esi neabejinga (-s) dokumentiniam kinui, labai laukiame tavo motyvacinio laiško (apie 300 žodžių) arba video (iki 3 min. trukmės) iki birželio 19 d. el. paštu info@menoavilys.org.

Apie projektą „Moving Cinema

Lietuvoje „Meno avilio“ atstovaujamas tarptautinis kino edukacijos projektas „Moving Cinema“ siekia supažindinti vaikus ir jaunimą su kino įvairove, ugdyti atidų ir jautrų žvilgsnį į supančią aplinką, kritinį mąstymą bei pasiūlyti filmą kaip vieną iš saviraiškos būdų.

„Moving Cinema“ ilgiausiai ES „MEDIA“ paprogramės remiamas projektas, kuris Europoje itin vertinamas už metodologines inovacijas bei „lėtąją edukaciją“. Projektą „Moving Cinema“ inicijavo ir vadovauja „A Bao A Qu“. Projekto partneris Lietuvoje: „Meno avilys“. Kiti projekto partneriai: KIJUFI (Vokietija) ir Otok institutas (Slovėnija). Projekto skilties „Inside Cinema“ bendradarbiai: Britų filmų institutas ir Prancūzų sinemateka.