Rugsėjo 30 d. 

18.50 val. „Skalvijos“ kino centre nemokamą „Karo žaidimai“  seansą pristatys Patrickas Watkinsas.

Spalio 1 d.

20.15 val. „Skalvijos“ kino centre filmą „Komuna (Paryžius, 1871)“ pristatys Patrickas Watkinsas, Pierrie Vergnaud ir Caroline Lensing-Hebben.

Spalio 2 d. 

19.15 val. „Skalvijos“ kino centre filmą „Bausmių parkas“ pristatys Patrickas Watkinsas.

Spalio 3 d.

16 val. kino centre „Romuva“ filmą „Komuna (Paryžius, 1871)“ pristatys Patrickas Watkinsas, Pierrie Vergnaud ir Caroline Lensing-Hebben.

APIE SVEČIUS

Patrickas Watkinsas

Socialinės istorijos raidos mokslų daktaras, švietimo analitikas organizacijose Global Campaign for Education(GCE) ir UNESCO. Dažniausiai dirba su Užsachario Afrika, taip pat Azija, Lotynų Amerika ir arabų šalimis. Yra įsitraukęs į prancūzų antiapartheido judėjimo ir Drois Devant!!, neoficialios, savarankiškai organizuotos, nedokumentuojamos prancūzų lygių teisių asociacijos bei imigrantų kolektyvo, veiklą. Dokumentinių filmų režisierius, sukūręs tokius filmus kaip „Night Shot“, kuriame pasakojama apie Antrąją palestiniečių intifadą, „Kwassa Kwassa Creuse“ apie Majoto salos vaikus ir „Undocumented Migrants Speak to the World Social Forum”. Šiuo metu kultūros centro „La Pierre Noire“ Kantalyje, Prancūzijoje, vadovas.

Pierrie Vergnaud

Vaidino Peterio Watkinso filme „Komuna (Paryžius, 1871)“.

Buvęs šokėjas, baigęs sociologijos ir kino studijas. Dirbo televizijos ir dokumentinių filmų operatoriumi, dirbdamas keliavo po Pietų Ameriką, Indiją ir Aziją. Šiuo metu gyvena Prancūzijoje, renovuoja senus užmiesčio namus ir paverčia juos trobelėmis poilsiui.

Caroline Lensing-Hebben

Vaidino Peterio Watkinso filme „Komuna (Paryžius, 1871)“.

Caroline Lensing-Hebben yra įgijusi daktaro laipsnį Kolumbijos universitete ir Paryžiaus politinių mokslų institute. Šiuo metu yra patarėja politikos klausimais JTVPK (Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro) būstinėje Ženevoje. Caroline yra dirbusi Jungtinėms Tautoms Niujorke, Jemene, Libane, Senegale ir Burundyje.

Dėl interviu su festivalio svečiais rašykite aukse@skalvija.lt.