Specialioji programa „Anapusybės antropologija“  

Visi filmai

Antra rega

Išorinių Hebridų salose netoli Škotijos krantų egzistuoja ypatinga tradicija iš kartos į kartą perduoti gebėjimą nuspėti ateitį. 2017–2019 m. Kanados menininkas Joshua Bonnetta leidosi į savotišką ekspediciją – tyrinėti šių salų kraštovaizdžių ir rinkti tautosakos. Rezultatas – 16 mm juosta nufilmuoti užburiantys peizažai, kuriuos lydi keisti, kartais baugūs vietinių pasakojimai apie sudegusius kaimus, į krantą išmestus banginius, vaiduoklius, paskendusius arklius. Jų dainos ir balsai mena asmeninius bei salose nutikusius įvykius. Fone girdėti vandens teliuškavimas, paukščių balsai, šnaresiai... Visapusiška audiovizualinė patirtis leidžia žiūrovui įsijausti ir patikėti šiuo stebuklingu Škotijos salų pasauliu.

„Kaimelyje, Luiso salos pietryčiuose, gyveno pora. Vieną dieną savo maža valtele vyras išplaukė žvejoti…“  Vieno salos gyventojo pasakojimas

Apdovanojimai

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis Visions du Réel“, Šveicarija – originaliausias garso takelis, 2020

Joshua Bonnetta

Muzikos ir kino menininkas, kuriantis audiovizualines instaliacijas, performansus bei kino parodas. Jo projektuose garso dizainas dažnai jungiamas su Musique concrète stiliumi taip sukuriant naujas garso ir vaizdo santykio formas. J. Bonnetta darbai rodyti įvairiuose festivaliuose ir muziejuose, tokiuose kaip Berlyno kino festivalis, Modernaus meno muziejus Niujorke (MoMA), Toronto kino festivalis. Režisierius yra Kino, fotografijos ir medijų meno fakulteto Itakos koledže (JAV) docentas.

Filmografija

Jūra Jūra, 2017
Remanencija I (Prarasta, prarasta, prarasta), 2013
Amerikietiška spalva, 2011

Filmo seansai

09.28 Pirmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 19:00

09.30 Trečiadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 20:30

10.04 Sekmadienis
  • „Romuva“ (Kaunas) 18:00

10.10 Šeštadienis
  • „Arlekinas“ (Klaipėda) 20:00


Informacija

Režisierius: Joshua Bonnetta
Scenarijus: Joshua Bonnetta
Operatorius: Joshua Bonnetta
Montažas: Joshua Bonnetta
Garsas: Joshua Bonnetta
Muzika: Joshua Bonnetta
Prodiuseris: Joshua Bonnetta
Gamintojas: Canada Council for the Arts
Kanada, Jungtinė Karalystė, 2020, 90 min.