Specialioji programa „Jono Meko portretai“  

Visi filmai

Jonas džiunglėse

„Jonas džiunglėse“ – trečiasis režisieriaus filmas apie Joną Meką. Pirmieji – „Jonas dykumoje“ (1991) bei „Jonas vandenyne“ (2004) – buvo skirti Meko kūrybai. Šįsyk režisierius imasi kurti filmą apie patį Meko gyvenimą. Devintą dešimtį perkopęs Jonas Mekas nepaliauja aktyviai darbuotis, jam įdomios visos nūdienos pasaulio aktualijos. Filme taip pat nušviečiama vieno didžiausių Jono Meko palikimų – Antologijos filmų archyvo – istorija.

Peter Sempel

Peteris Sempelis gimė Vokietijoje, tačiau jaunystę praleido Australijoje. Vėliau grįžo į tėvynę studijuoti literatūros bei muzikos. 1981 m. pradėjo režisuoti. Labiausiai režisierių dominanti tema –
neurotiški miesto gyventojų charakteriai.

Rinktinė filmografija

Laukinis varnas, 1985
Dendis, 1988
Lankantis šioje planetoje, 1991
Jonas prie vandenyno, 2002
Kazuo Ohno: aš šoku šviesoje, 2004

Filmo seansai

09.21 Šeštadienis
  • Skalvija (Vilnius) 16:30

09.22 Sekmadienis
  • Skalvija (Vilnius) 21:15

09.23 Pirmadienis
  • Romuva (Kaunas) 20:00


Informacija

Režisierius: Peter Sempel
Scenarijus: Peter Sempel
Operatorius: Peter Sempel
Montažas: Peter Sempel
Muzika: Katrin Achinger
Prodiuseris: Peter Sempel
Vokietija, 2013, 98 min.