Pagrindinė programa  

Visi filmai

Herzogas / Gorbačiovas

Charizmatiškasis Werneris Herzogas darkart įrodo, kad moka perkąsti žmogų. Šį kartą tai bus paskutinis Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas. Pokalbyje atsiskleidžia viena svarbiausių Gorbačiovo asmenybės savybių – fatališkumas. Norėjęs išlaisvinti Sąjungos nares nuo represijų ir siekęs pakelti bendrą pragyvenimo lygį, Gorbačiovas savo drąsiu liberalumu valstybę privedė prie neišvengiamos griūties. Iš gūdaus Rusijos kaimo kilęs lyderis buvo pirmasis SSRS vadovas, viešumoje pasirodęs su žmona. Lankantis užsienyje jam rūpėjo viena – kodėl svečiose šalyse žmonės gyvena geriau? Gorbačiovas palikdavo gerą įspūdį tiems, kurie buvo pripratę prie įnoringų, girtaujančių SSRS politikų. Juo žavėjosi ir tuometė Didžiosios Britanijos premjerė Margaret Tečer. W. Herzogas Gorbačiovą atskleidžia ne tik kaip politinį vadovą, bet parodo, koks jis buvo šeimoje. Filme naudojama archyvinė medžiaga liudija buvusio lyderio išskirtinumą ir dabartinės Rusijos vadovų veidmainystę.
 
„Jis yra tiesiog be galo reikšminga XX a. pabaigos asmenybė. Visame pasaulyje nebėra nė vieno gyvo tokią tarptautinę reikšmę turinčio žmogaus.“  Werneris Herzogas

Apdovanojimai

Tarptautinis kino festivalis „Biografilm“ – publikos prizas ir „Guerrilla Staff“ apdovanojimas už geriausią svečio filmą, 2019

Werner Herzog

Režisierius, rašytojas, prodiuseris, aktorius ir poetas Werneris Herzogas studijavo istoriją, literatūrą ir scenos menus, bet nė vienų studijų nebaigė. Būdamas savamokslis, įsteigė kino produkcijos kompaniją, režisavo operas Beirute, Vokietijoje ir Milano „La Scala“. Jis laikomas Vokietijos naujojo kino atstovu, o jo dokumentiniai filmai įvertinti beveik visuose prestižiniuose kino festivaliuose.

Rinktinė filmografija

Mažajam Diteriui reikia skristi, 1997
Mano geriausias draugas, 1999
Žmogus lokys, 2005
Susitikimai pasaulio krašte , 2007
Pamirštų sapnų urvas, 2010
Gilyn į prarają, 2011
Odė žmogaus aušrai, 2011

André Singer

André Singeris – britų dokumentinio kino režisierius ir antropologas. Šiuo metu vadovauja kino kompanijai „Spring Films“ Londone. 2014–2018 m. buvo Karališkojo Didžiosios Britanijos ir Airijos antropologijos instituto prezidentas.

Rinktinė filmografija

Kai ateis naktis, 2014
Ten, kur pūtė vėjas, 201

Filmo seansai

09.19 Ketvirtadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 17:00

09.24 Antradienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 18:50

09.25 Trečiadienis
  • „Romuva“ (Kaunas) 18:00

09.28 Šeštadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 17:10


Informacija

Režisieriai: Werner Herzog, André Singer 
Scenarijus: Werner Herzog
Operatoriai: Yuri Burak, Richard Blanshard
Montažas: Michael Ellis
Muzika: Nicholas Singer
Garsas: Vasily Amochkin, Andy Coles, Vladimir Rizun
Prodiuseriai: Lucki Stipetic, Svetlana Palmer
Gamintojai: Spring Films, Werner Herzog Film Production
JK, JAV, Vokietija, 2018, 91 min.