Pagrindinė programa  

Visi filmai

Čiaupkis ir grok pianinu

Chilly Gonzalesas – tikras gaivalas muzikos padangėje. Jis – kanadiečių pianistas ir prodiuseris. Tačiau ne profesija ar statusas jį daro išskirtinį, bet vulkaninė energija. Jo vardas puikuojasi Gineso rekordų knygoje kaip ilgiausio koncerto atlikėjo (27 valandos). Artimas daininkės Feist bičiulis, kolega, dirbęs kartu su Jane Birkin, „Daft Punk“ legendomis, Jarvisu Cockeriu ir Drake’u, Gonzalesas scenoje išsaugojo jaunystės energiją. Gyventi jis pasirinko niekada nemiegantį miestą – Berlyną. Įvairios muzikos dirbtuvės, repeticijos, kartais savo atmosfera primenančios paauglių roko grupių repeticijas garažuose – visa tai šiame mieste, rodos, sutverta Gonzo.
Filme puikiai atsiskleidžia, kaip atlikėjas derina savo jaunatvišką energiją su brandžiu muzikiniu skoniu.

 „Gonzo pasaulyje realybė visuomet susijusi su fikcija. Ji tampa jo asmenine, sustiprinta realybe. Kol dauguma scenos atlikėjų stengiasi būti kiek įmanoma autentiškesni, man regis, Gonzo elgiasi visiškai priešingai. Jis ieško tiesos pačioje fikcijoje.“ Philippas Jedicke

Philippas Jedicke gyvena Prancūzijoje ir Kanadoje, o šiuo metu dirba kultūros žurnalistu Kelne. Jis kuria reportažus interneto portalams bei tokioms televizijos programoms kaip ARTE, WDR, „Süddeutsche Zeitung“. Šis filmas – režisūrinis autoriaus debiutas kine.

 

 

Filmo seansai

09.24 Pirmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 18:50 Pristatymas

09.25 Antradienis
  • Senamiesčio „Pasaka“ (Vilnius) 19:00 Pristatymas

10.03 Trečiadienis
  • „Romuva“ (Kaunas) 18:00


Informacija

Režisierius: Philipp Jedicke
Scenarijus: Philipp Jedicke
Operatoriai: Marcus Winterbauer, Marcel Kolvenbach
Montažas: Henk Drees
Garsas: Ralf Weber
Prodiuseriai: Stephan Holl, Antoinette Köster
Gamintojas: Rapid Eye Movies
Vokietija, Jungtinė Karalystė, 2018, 82 min.