Specialioji programa „Pasimatymai su Tilda“  

Visi filmai

Perprogramuoti sapnai

Tai, kas anksčiau atrodė kaip utopija, šiandien virto realybe. Telefonas, radijo ryšys, kinas ir televizija užtikrino sąlygas gyvenimui pasaulyje, kuriame akimirksniu, nevaržomi laiko ir atstumo, galime dalintis informacija. Daugiau nei 200 retų ištraukų iš kino filmų ir reportažų sukuria energija pulsuojančią esė apie technologijų raidą ir dviprasmį žmogaus santykį su jomis. Tildos Swinton pasakojimas ironiškai iliustruojamas išradimus įamžinusiais kadrais. Tarp įvairių ryšio priemonių, skelbiančių žmonijos progresą, galime pamatyti ir prietaisą, sukurtą matuoti žmogaus kūno judesių našumą industriniame fabrike. Mūsų sapnuojamame pasaulyje „kiekvienas nereikalingas judesys – iššvaistyti pinigai!“

Apdovanojimai

Maskvos dokumentinių fimų festivalio „DOKer“ apdovanojimas už geriausią IT dokumentiką, 2016

Manu Luksch

Manu Luksch yra menininkė ir režisierė. Jos žymųjį filmą „Faceless (2002-27)“, sumontuotą iš skirtingose Jungtinės Karalystės vietose užfiksuotos medžiagos, įgarsino Tilda Swinton. Menininkės instaliacijos yra saugomos George’o Pompidou centre Paryžiuje bei Chriso Markerio tinklalapyje „Gorgomancy“.

Martin Reinhart

Martino Reinharto kino kalbos tyrinėjimai neapsiriboja tik režisūra. Menininkas taip pat eksperimentuoja įvairiais techniniais sprendimais. Jo trumpametražiai filmai apkeliavo daugelį kino meno festivalių, o Vienos technikos muziejuje Reinharto tyrinėjimų dėka buvo atkurtas legendinio Sergejaus Eizenšteino filmo „Šarvuotis „Potiomkinas“ garso takelis.

Thomas Tode

Thomas Tode’as – rašytojas, kuratorius ir režisierius. Menininkas gyvena ir kuria Hamburge. Hamburgo, Ciuricho ir Vienos universitetuose tyrinėja esė filmus, sovietinį avangardą bei politinį dokumentinį kiną. Domisi filmais apie architektūrą bei archeologiją.

Filmo seansai

09.28 Ketvirtadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 20:30

09.30 Šeštadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 16:00


Informacija

Režisieriai: Manu Luksch, Martin Reinhart, Thomas Tode
Naratorė: Tilda Swinton
Montažas: Oliver Neumann
Muzika: Siegfried Friedrich
Garsas: Mukul Patel, Pierre Brand
Prodiuseriai: Alexander Dumreicher-Ivanceanu, Bady Minck
Gamintojas: AMOUR FOU Vienna
Austrija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, 2015, orig. k., angl., liet. subt., 85 min.