Undefined index: page in /home/vdff/domains/vdff.lt/public_html/Plugin/Festivals/Model.php:243Undefined index: theatre_id in /home/vdff/domains/vdff.lt/public_html/Plugin/Festivals/Model.php:245Undefined index: theatre_id in /home/vdff/domains/vdff.lt/public_html/Theme/VDFF/view/elements/calendar.php:12

2016 Renginiai  

Visi filmai
Undefined index: page in /home/vdff/domains/vdff.lt/public_html/Plugin/Festivals/Model.php:243Undefined index: theatre_id in /home/vdff/domains/vdff.lt/public_html/Plugin/Festivals/Model.php:245Undefined index: theatre_id in /home/vdff/domains/vdff.lt/public_html/Theme/VDFF/view/elements/head_colls_menu.php:13

VDFF veiklos jaunimui drauge su „Moving Cinema“

Tarptautinis kino edukacijos projektas „Moving Cinema“ siekia supažindinti vaikus ir jaunimą su kino įvairove, ugdyti atidų ir jautrų kinematografinį žvilgsnį, kritinį mąstymą bei pasiūlyti filmą kaip vieną iš saviraiškos būdų. Bendradarbiaudamas su VDFF, „Moving Cinema“ kviečia vyresniųjų klasių mokinius ir studentus tapti šio festivalio dalimi ir atrasti naujas dokumentinių filmų formas, temas bei pasakojimų būdus.

Festivalis savo patirtimi dalinsis su jaunaisiais kino programų sudarytojais – „Skalvijos“ kino akademijos absolventais. Jaunų žmonių komanda, patariama profesionalaus kino programos sudarytojo ir rinkodaros eksperto, atrinks keturis VDFF programos filmus, kuriuos rekomenduos jaunajam žiūrovui. Atrinktus filmus festivalyje žiūrės ir įvertins penkiolika jaunų žmonių iš skirtingų mokyklų. Po kino seansų jaunimą pasidalinti įžvalgomis apie filmą pakvies kino kritikas (-ė). Jis (-i) taip pat patars, kaip rašyti matytų filmų recenzijas. Susidomėję ir parašiusieji recenzijas jas galės publikuoti žurnalo „Kinas“ internetinėje versijoje.

Sepcialieji „Moving Cinema“ seansai:

Rugsėjo 28 d. 15:15 „Skalvijoje”: „Neregių žemė“, „Skrajojimai mėlyname lauke“ (Audrius Stonys, Lietuva)

Rugsėjo 30 d. 19:30 „Pasakoje”: „Kinas: viešas reikalas” (rež. Tatiana Brandrup, Vokietija)

Spalio 2 d. 15:45 „Pasakoje”: „Romeo ir Džiuljeta“ (rež. Massimo Coppola, Italija)

Projektą rengia: VšĮ „Meno avilys“ (Lietuva), „A Bao A Qu“ (Ispanija), „Os Filhos de Lumière“ (Portugalija), Britų filmų institutas (Jungtinė Karalystė), Edinburgo tarptautinis kino festivalis (Jungtinė Karalystė), „Kijufi" (Vokietija).

Projekto partneriai Lietuvoje: „Skalvijos“ kino centras, žurnalas „Kinas“, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus.

Daugiau informacijos apie projektą interneto svetainėje: www.movingcinema.eu.

 

09.28 | 15:15