Specialus „Sirenų“ seansas / „Šeimos susitikimas – Marthalerio teatras „Grand Hotel“ viešbutyje“  

Visi filmai

Šeimos susitikimas – Marthalerio teatras „Grand Hotel“ viešbutyje

Šveicarijos Alpėse įsikūrusiame Didžiajame viešbutyje sezonas baigėsi: kilimai sugulė į ritinius, baldai pasislėpė po apdangalais. Tačiau žiemos miegą nutraukia ištuštėjusiuose holuose ir salėse pasklidusi melancholiška daina – tai režisierius Christophas Marthaleris ir jo teatrinė šeima atvyksta repetuoti savo naujausio spektaklio ir prasideda nesibaigiančios dainavimo repeticijos. Čia jie įsikurs šešioms ilgoms savaitėms – iki premjeros. Vis dėlto spalvingoje kompanijoje trūksta vieno veido: muzikanto Jürgo Kienbergerio, viešbučio savininkų palikuonio ir ilgaamžio Marthalerio bendražygio. Marindamas laiką reabilitacijos klinikoje po neseniai atliktos kelių operacijos, atskirtas nuo repetuojančio kolektyvo, jis mėgaujasi kameros dėmesiu, dalinasi mintimis apie naująjį kūrinį, vedžioja klausytoją už nosies, šiek tiek praskleisdamas Marthalerio teatrą gaubiantį paslapties šydą ar vėl nutylėdamas šio kultiniu tapusio reiškinio detales. Tuo tarpu trupė baigia prikelti visus viešbučio vaiduoklius. Šią keistų vienišių kompaniją, tai trykštančią juokais, tai nugrimztančią į melancholijos akivarus, sujungia muzika. Kartu su Marthalerio teatro šeima žiūrovas patenka į poezijos ir muzikos šventę.

Seansą pristatys teatro kritikas Vaidas Jauniškis.

Įėjimas su nemokamais bilietais.

Apdovanojimai

Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Visions du réel“, Šveicarija – Geriausias Naujoko (Newcomer) filmas (2010)

Sarah Derendinger

Nepriklausoma menininkė, filmų kūrėja. Gimė 1965 m. Liucernoje, Šveicarijoje. Studijavo fotografiją Berno dizaino mokykloje, taip pat mokėsi Amsterdamo teatro akademijoje ir Bazelio dizaino mokykloje. Iki 1997 m. dirbo operatore televizijose „3SAT“, „Arte“ ir „BBC“, taip pat bendradarbiavo su dokumentinių filmų režisieriais, tarp jų su Edith Jud, May B. Broda ir kt. Tuo pat metu aktyviai kūrė teatre ir vizualiųjų menų srityje. 1993 m. buvo apdovanota „Panasonic Germany“ prizu už geriausią operatoriaus darbą. Nuo 2001 m. taip pat kuria vaidybinius filmus.

Rinktinė filmografija

Dvi upės – dvi dainos / Two Rivers – Two Songs / Zwei Flüsse – Zwei Lieder (2013)
Gėlių kambarys – eksperimentinis šokio filmas / The Flower Chamber – Experimental Dance Film / Blumenzimmer – Ein Tanz-Film (2009)
Kunkuliavimas / The Boil / Die Beule (2000)
Kelionė po šalį / A Ride in the Country / Fahrt ins Grüne (1999)
Pykšt-paukšt rožių audra / Splish Splash A Storm of Rose / Splitsch Splatsch Rosengewitter (1990)

Filmo seansai

10.02 Sekmadienis
  • „Skalvija“ (Vilnius) 19:00 Pristatymas


Informacija

Režisierė: Sarah Derendinger
Scenarijaus autorė: Sarah Derendinger
Scenarijaus konsultantas: Christoph Kohler
Operatoriai: Matthias Kälin, Sarah Derendinger
Režisieriaus asistentė: Annette Carle
Montažas: Ruth Schläpfer
Garso režisierius: Knut Jensen
Prodiuserės: Stella Händler, Claudia Frei
Gamintojai: freihändler, Schweizer Fernsehen, ZDFtheaterkanal
Šveicarija, 2009, 60 min.