Domino efektas

Buvusioje sovietų žemėje, dabar „įšaldyto konflikto“ zonoje, Abchazijoje patriotizmas vis dar giliai įleidęs šaknis. Sporto ministras Rafaelis viliasi, kad jo rengiamas domino čempionatas įrašys jo tėvynę į pasaulio žemėlapį, tačiau tėvynainiai į jo mylimą rusaitę žmoną ir toliau žiūri kaip į nepageidaujamą svetimšalę. Tai Juodosios jūros pašonėje besirutuliojanti juodoji komedija, pagardinta sociopolitiniu prieskoniu.

„Gražioje šalyje turėtų gyventi geri žmonės“, – sako filmo herojus. Tačiau toje gražioje šalyje gyvenantys geri žmonės savo gautą laisvę gali ištverti nebent žaisdami domino. Pagrindinė graudžiai komiško filmo linija – abchazo ir rusės meilė. Romantiškai sėdėdama apleisto Suchumi paplūdimyje, jauna moteris negalėjo įsivaizduoti, kad ištekėjusi už mylimo vyro pajus ne tik savo svetimumą, bet ir visos šalies skaudulius.S. Ž.

 Elwira Niewiera

Lenkų režisierė ir tyrinėtoja dokumentiniame kine debiutavo su daug tarptautinių festivalių apkeliavusiu filmu „Bulgariškos istorijos“. Kaip antroji režisierė dirbo prie „Oskarui“ nominuoto filmo „Berlyno triušiai“. Nuo 2008 m. vadovauja kultūros fondui „Nowa Ameryka“.

Filmografija

Tavo gatvė, mano gatvė / Your Street My Street (2008)
Bulgariškos istorijos / Bulgarian Stories (2007)

Piotr Rosołowski

Baigė operatorių kursą Katovicų kino mokykloje. „Oskarui“ nominuoto filmo „Berlyno triušiai“ bendraautoris, taip pat ne vieno apdovanoto filmo operatorius, tarp jų: „Oskarui“ nominuoto vaidybinio trumpametražio filmo „Ant ribos“ bei pagrindinį Sarajevo žmogaus teisių kino festivalio prizą laimėjusio „Niekur Europoje“.

Filmografija

Dingimo menas / Sztuka Znikania (2013

Informacija

Režisieriai ir scenarijaus autoriai: Elwira Niewiera, Piotr Rosołowski
Operatorius: Piotr Rosołowski
Muzika: Maciej Cieślak
Garsas: Marcin Lenarczyk, Tomasz Wieczorek
Montažas: Karoline Schulz, Andrzej Dąbrowski
Prodiuseriai: Anna Wydra, Ann Carolin Renninger, Thomas Kufus
Gamintojai: Otter Films, zero one film
Vokietija, Lenkija, 2014, 76 min.